Contact

Jan-Burger TROOSTHallo! Ik ben Jan-Burger TROOST, eigenaar van Wester ExpoGraphics. Met grafische vormgeving probeer ik anderen op weg te helpen de passie voor hun product of dienst uit te dragen.

Dat kan een logo of flyer zijn, maar ook – als het om een ‘samenscholing’ gaat van gelijkgestemden – een ontwerp voor een beurs of tentoonstelling. Ik heb, onder de paraplu van werkgevers als Gielissen en Reklameatelier Hopman, voor veel bedrijven en (beurs)organisaties stands begeleid, plattegronden ontworpen, bewegwijzering vormgegeven. Altijd vanuit de wil op het snijvlak van vorm en ontmoeting een balans te vinden. Die drijfveer is in 2006 ook de reden geweest mijn eigen bedrijf te starten.

Ik vind het belangrijk dat mensen elkaar weten te vinden. Of het nu op een beurs is bij een nieuw product of tijdens een gesprek over de voordelen van co-create, de weg ernaartoe is er een van keuzes maken, erachter komen Waarom je iets doet. Vaak is dat flink zoeken in vormen van communicatie en wat je wel – en niet! – moet vertellen. Er zijn tientallen manieren om van A naar B te komen, maar ik vind de reis vaak zelfs nog mooier dan het bereiken van de bestemming.

Dat is ook hoe ik mijn klanten benader: welk verhaal wil je vertellen? Of liever: wat wil je dat anderen van je horen? Vaak is dat al een eerste stap in het bepalen van een wensenpakket voor een huisstijl of de routing op een beurs, zonder dat de opdrachtgever er echt bij stilstaat. Natuurlijk heb ik ook projecten waar alles ‘gesneden koek’ is, maar ik mag graag zelf achter de vuren staan…

Kunnen wij het met elkaar vinden? Ik zou zeggen: probeer het eens uit door het contactformulier in te vullen! Ik ben graag van dienst met wat ik weet over vormentaal en het vinden van de juiste weg naar een duidelijke boodschap. Ik ben altijd nieuwsgierig naar het verhaal-van-de-ondernemer en het vormgeven daarvan, zowel in 2D als in 3D!