SocialSofa in De Leyens, Zoetermeer

In de gemeente Zoetermeer staan inmiddels een kleine 30 SocialSofa’s.

“Een SocialSofa is een comfortabele straatbank waarop omwonenden en voorbijgangers gezellig kunnen zitten of elkaar ontmoeten. Het idee erachter is dat de bank de sociale contacten tussen buurtbewoners en anderen versterkt.” [bron]

In de wijk De Leyens lopen een hoop straten met namen uit de filmwereld. Frans de Graaf, lid van het WAS-team in die wijk, heeft mij gevraagd een ontwerp te maken voor de SocialSofa in hun wijk, gebaseerd op een aantal filmposters.

Het is altijd mooi om te zien hoe een kale klomp beton wordt omgetoverd in dat wat jij in je hoofd had. Het definitieve ontwerp wordt als lijntekening op het beton gezet en de mozaïeken ingelegd. In het voorjaar zal de bank geplaatst worden, ergens in de wijk De Leyens.

Socialsofa-houtskool

Leden van het wijkteam hebben nog wat aanpassingen voorgesteld, de achterkant van de bank kreeg nieuwe suggesties en wordt nu uitgevoerd in klassieke Disney-figuren. Als de bank voorzien is van het hele mozaïek, volgt hieronder een klein album met wat detailfoto’s van het inleggen van de mozaïeken en van de bank op locatie.

3 gedachten over “SocialSofa in De Leyens, Zoetermeer”

  1. De De Leyens van van SocialSofa is klaar en feestelijk onthuld door de wethouder en Merilyn Monroe. Dit was op 29 augustus 2012. De bank staan aan het einde van de Filmlaan. Komt dat zien, komt dat zien. Meegewerkt hebben: Karen Zumvorde, Coördinator project Sociale Sofa’s; Johan Verstrate Coördinator mozaieken Sociale Sofa’s; Han Maas, Project manager, bank De Leyens;
    Els Laduk; Ton Laduk; Walter Bouw; Lisa den Hartog; Hélène Breukel; Jan van Santen; Marry Roetman; Harry Roetman en Annemiek van der Zalm. Er is ook een film gemaakt door Frans Breukel. Contactpersoon is Han Maas. Inlichtingen via de gemeente Zoetermeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.